Mainos
Mainos

Solariumin käyttöä rajoitetaan

Matkapuhelimille asetetaan toukokuun alussa säteilyraja ja solariumin käyttöä rajoitetaan.

Solariumissa


Solariumin käyttöä rajoitetaan ja matkapuhelimiin vahvistetaan säteilyraja toukokuun alussa voimaan tulevalla asetuksella. Alle 18-vuotiaiden ei pitäisi käyttää solariumia muuten kuin lääkärin määräyksestä.

Asetus määrittelee ultraviolettialtistuksen enimmäisarvon, joka rajoittaa tuntuvasti sekä solariumin käyttöä että säteilyn voimakkuutta. Tämä on tarpeen, koska ultraviolettisäteilyn terveyshaitat ovat kiistattomia. Liiallinen altistus aiheuttaa erityisesti ihosyöpää.

Asetuksella vahvistetaan myös matkapuhelimien säteilyraja eli ns. SAR-arvo, joka kuvaa matkapuhelimesta pään alueelle imeytyvän ja kudoksissa lämpövaikutuksia aiheuttavan energian määrää. Nykyisin käytössä olevat matkapuhelimet eivät tiettävästi ylitä tätä raja-arvoa. Lähiaikoina on tarkoitus lisätä markkinavalvontaa ja aloittaa kampanja, jolla tiedotetaan ihmisille SAR-arvosta.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot