Mainos
Mainos

Somaleilla mielenilmaisu Helsingissä

Kolmisensataa somalia marssi tänään Helsingin keskustan halki eduskuntatalon portaille, missä kansanedustajille luovutettiin rasismin vastainen vetoomus. Kulkue lähti liikkeelle Vanhan ylioppilastalon edestä ja eteni Mannerheimintietä poliisin ohjatessa muuta liikennettä toisille kaistoille.

Mielenosoituksella somalit halusivat tuoda esiin huolensa maahanmuuttajiin kohdistuvan väkivallan lisääntymisestä. Kasvava turvattomuus vaikeuttaa somalijärjestöjen mukaan jo perheiden ja lasten arkielämää. Marssijat kertoivat, että monet somaleihin kohdistuneet rikokset jäävät lopulta selvittämättä. Somalit toivovatkin vetoomuksessaan, että viranomaiset puuttuisivat rasismiin tehokkaammin.

Eduskunnan portailla marssijoita oli vastassa muutama kansanedustaja. Ainakin SDP:n Kimmo Kiljunen sai somaleilta aplodit todetessaan, että lain tulee olla sama kaikille ja että suomalaisten ja maahanmuuttajien pitäisi kohdata toisensa veljinä ja sisarina.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme