Mainos
Mainos

Somalialaisten liitto huolissaan Migrin Somalia-arviosta

Suomen somalialaisten liitto on huolestunut Maahanmuuttoviraston uudesta Somali-arviosta.

Maahanmuuttovirasto on päivittänyt turvallisuusarvionsa Somalian tilasta ja linjaa, että kaikkien Etelä- ja Keski-Somaliasta tulevien ei voida katsoa olevan vaarassa. Viraston mukaan erityisesti pääkaupunki Mogadishun turvallisuustilanne on parantunut. 

Somaliliiton mukaan tilanne kaikkialla Somaliassa on kaukana turvallisesta. Liiton mukaan jännitteet maassa ovat olleet kasvussa, mikä on johtanut yhteenottoihin ja sieppauksiin.

Liitto kritisoi tiedotteessaan, että Somalian tilanne elää jatkuvasti ja siten luotettavia arvioita maan turvallisuustilanteen kehittymisestä on mahdotonta antaa lyhyelläkään aikavälillä. Liitto seuraa maan turvallisuustilannetta jatkuvasti ja liitto on kertonut saman sisältöisen näkemyksensä myös syyskuun lopulla, jolloin Maahanmuuttovirasto kertoi päivittävänsä turvallisuusarviotaan Somaliasta ja Irakista.

Liitto vetoaa kannanotossaan, ettei Suomeen saapuneita turvapaikanhakijoita ryhdytä palauttamaan Somaliaan. Liiton kannanotossa muistutetaan, että prosessin ytimessä on hätää kärsivä ihminen. Liitto pelkää, että virheelliset päätökset ja palautukset voivat johtaa ihmisoikeusloukkauksiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme