Mainos
Mainos

Somaliliitto: Lapsensurma yksittäistapaus

Suomen Somaliliitto pitää Helsingissä tyttövauvan surmatapausta huolestuttavana.

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään lapsensurma-juttua, jossa Helsingissä asunut somalialainen äiti tappoi käräjäoikeuden välituomion mukaan 3:n kuukauden ikäisen lapsensa tukehduttamalla.

Käräjäoikeuden mukaan äidin suku ja äitiä tutkineet lääkärit tiesivät ongelmista, sillä äiti oli pahoinpidellyt lasta ennenkin. Erään todistajan mukaan suku suhtautui kielteisesti lääketieteeseen ja yritti parantaa naisen lähettämällä hänet Turkuun, jossa hänen päänsä päällä luettiin seitsemän päivää Koraania.

Liiton varapuheenjohtaja Rage Abdulrahman kertoo tuntevansa lapsensa hengiltä riistäneen äidin anopin, ja korostaa että kyseessä on yksittäistapaus. Hänen mukaansa koraania käytetään islaminuskossa tärkeänä parannuskeinona, mutta tavallisesti sen rinnalle haetaan apua lääkäripalveluista.

– Kaikki somalialaiset tietävät, jotka asuvat Suomessa, että mitä palveluja on, ja suurin osa käyttävät palveluja. Tapaus on todella valitettava, mutta meillä päin sanotaan, että se on Allahin tahto.

Äiti on vangittuna ja myöntänyt teon, muttei tahallisuutta. Hänet on määrätty mielentilatutkimukseen.

(MTV3)

Katso Mari Karppisen juttu (Kymmenen uutiset 2.1.2013)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme