Mainos
Mainos

Somaliliitto: Professorin maahanmuuttopuheet puppua

Somaliliiton puheenjohtaja pitää arveluttavana sitä, että Suomessa professori-tason akateemikko esittää rankkoja mielipiteitä maahanmuutosta.

- Jos professori kommentoi maahanmuuttoa samoin sanoin kuin perussuomalaiset, niin se on huono asia. Professori kuitenkin edustaa älymystöä, kommentoi Somaliliiton puheenjohtaja Said Karshe Aden professori Timo Vihavaisen Helsingin Sanomissa esittämiä näkemyksiä maahanmuuton ongelmista.

Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professoriTimoVihavaisen mukaan Suomessa on naiivisti esitetty, että maahanmuuttajista löytyy apu uhkaavaan työvoimapulaan. Vihavaisen mukaan vaikeudet ovat alkaneet jokaisessa Euroopan maassa, jossa maahanmuuttajien määrä on kasvanut tietyn rajan yli.

Said Aden pahoittelee sitä, että Vihavainen on esittänyt asiat yksipuolisesti.

- Keskustelu on lasten kengissä, jos on olemassa joko vain hullu rasisti tai sitten liian sinisilmäinen, ihmettelee Said Aden.

Professori Vihavaisen mukaan nimenomaan Suomen älymystö vaikenee maahanmuuton ongelmista.

Suomeen 19 vuotta sitten Somaliasta muuttanut Said Karshe Aden sanoo väitteen älymystön vaikenemisesta olevan puppua.

- Tänä syksynä juuri tästä aiheesta on tulossa pamflettikirja, jossa muun muassa yliopiston väki kirjoittaa maahanmuutosta. Pamfletin nimi on "En ole rasisti, mutta...", kertoo Said Aden, joka on myös yksi kirjaan kirjoittaneista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme