Mainos
Mainos

Sonera-jutun todistajat: Miettinen toimi esimiestensä ohi

Soneran turvallisuusyksikköä johtaneen Juha E. Miettisen esimiehille selvisi vasta tiedotusvälineiden uutisoinnista, että Miettinen oli selvityttänyt teletunnistetietoja.

Sonera-jutun pääepäilty Juha E. Miettinen ei kertonut toimistaan esimiehilleen, eikä teletietojen selvittämistä osattu pitää laittomana. Näin kertoivat Soneran turvallisuusyksikköä johtaneen Miettisen entiset esimiehet aamupäivällä Helsingin käräjäoikeudessa, kun heitä kuultiin todistajina Soneran teleurkintajutussa.

Oikeudessa kävi ilmi, että Miettinen toimi omien esimiestensä ohi ja sai käskyjä teletunnistetietojen selvittämiseen suoraan Soneran silloiselta toimitusjohtajalta Kaj-Erik Relanderilta.

Esimiehille selvisi vasta myöhemmin tiedotusvälineistä teleurkintaepäilyjen tultua julkisuuteen, että heidän alaisuudessaan työskennellyt Miettinen oli selvityttänyt teletunnistetietoja.

Yksi esimiehistä kertoi oikeudessa, että hän pyysi Miettistä kertomaan tarkemmin yksikkönsä tekemisistä. Miettinen kieltäytyi salassapitosääntöihin vedoten.

Asian käsittely jatkuu käräjäoikeudessa huomenna ja perjantaina. Päätös monisyisessä teleurkintajutussa tulee todennäköisesti huhtikuun loppupuolella tai toukokuun alussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme