Mainos
Mainos

Sonera-kirjasta syyte Silénille

Sonera-kirjan kirjoittajaksi epäilty Timo-Pekka Silén saa syytteen törkeästä kunnianloukkauksesta. Silénin nimi pulpahti esiin Soneran teleurkintaoikeudenkäynnissä viime kuun alussa.

Helsingin kihlakunnansyyttäjä Harri Ilander päätti tänään syytteen nostamisesta konsultti Timo-Pekka Siléniä vastaan. Silen saa syytteen törkeästä kunnianloukkauksesta. Syyte juontuu kirjan nettiversiossa esitettyihin väitteisiin, jotka syyttäjän käsityksen mukaan loukkasivat Soneran entisen toimitusjohtajan Kaj-Erik Relanderin kunniaa.

Vuonna 2002 internetissä ilmestynyt Minne hävisivät Soneran miljardit? -kirja väitti mm. että toimitusjohtaja Relander siirsi tiettävästi yli 100 miljoonaa markkaa Soneran rahoja omille tileilleen ja yrityksilleen ulkomailla. Kavallusväite löytyi nettikirjasta, muttei enää myöhemmin tehdystä kirjaversiosta.

Kihlakunnansyyttäjä Ilanderin mukaan epätosia väitteitä on nettikirjassa useita, mutta hän ei halua tarkentaa niiden määrää. Kyse on kuitenkin nimenomaan nettikirjan väitteistä, ei sellaisista joita on myöhemmin painetussa ja siivotussa versiossa.

Siléniä on epäilty Sonera-kirjan kirjoittajaksi jo aiemmin. Kustantaja sai luvan salata nimen ja Silen on itse kiistänyt olevansa kohuttu kirjailija.

Tapauksen käsittely aloitetaan Helsingin käräjäoikeudessa näillä näkymin ensi syksynä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 04.04.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme