Mainos
Mainos

Sonera lupaa taata puhelinpalvelut lankaverkon ulkopuolella

Sonera vakuuttaa, että sen asiakkaat eivät jää ilman puhelinpalveluita, vaikka lankaverkkoa ajetaan haja-asutusalueilla alas. Liittymiä ei suljeta, ellei korvaava palvelu ole käyttövalmis.

Tavallisten matkapuhelinten lisäksi langattomassa verkossa voi käyttää gsm-pöytäpuhelinta tai vanhaa lankapuhelinta gsm-sovittimen avulla. Puhelinnumero muuttuu matkapuhelinnumeroksi, ja soittaessa on käytettävä suuntanumeroa.

Asiakkaat saavat hyvitykseksi muutoksesta esimerkiksi ilmaista puheaikaa ja alennuksia laitteista.

Lankaverkon alasajo koskee noin 46 000:ta Soneran asiakasta ympäri Suomen. Verkko poistuu käytöstä harvaan asutuilla alueilla vuoden 2010 alusta.

Suomessa on haja-asutusalueella noin 70 kotitaloutta, joihin ei saada langatonta verkkoa. Pääasiassa Lapin tunturialueilla sijaitsevat taloudet jäävät lankaverkkoon.

Alun perin alasajon oli tarkoitus koskea myös Ahvenanmaata. TeliaSoneralla ei kuitenkaan ole suunnitelmia rakentaa Ahvenanmaan saaristoon kattavaa 3G-verkkoa, joten lankaverkkoa ei pureta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme