Mainos
Mainos

Sonera urkki murhasta epäiltyä miestä

Yksi Soneran teleurkintavyyhdin kokonaisuuksista liittyy murhatutkintaan. Helsingin käräjäoikeudessa setvittiin tänään urkintatapausta, jonka kohteena oli murhasta epäilty mies. Miehen teletunnistetiedot hankittiin henkirikoksen tekoajankohdalta.

Syyttäjä ihmetteli, miksi tietojen hankkimiseen ei ollut tuomioistuimen lupaa, vaikka se moiseen asiaan olisi varmuudella irronnut. Hämmästystä herätti niin ikään asiaan sekaantuneiden soneralaisten huonomuistisuus: tietojen pyytäjää ei tuntunut muistavan kukaan.

Sekä turvallisuusjohtaja Juha E. Miettinen että turvallisuuspäällikkö Alpo Manninen arvelivat, että pyynnön on täytynyt tulla poliisilta. Kumpikaan ei kuitenkaan osannut nimetä, keneltä. Parivaljakon muistilokeroihin ei ollut tallentunut myöskään sitä, kenelle rikoksesta epäillystä hankitut tiedot lopulta toimitettiin.

Rikosepäily osoittautui myöhemmin aiheettomaksi, ja murhasta tuomittiin toinen mies.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme