Mainos
Mainos

Soneran myyntitulojen käyttö jakaa kansaa

Yli puolet suomalaisista haluaisi käyttää valtion Sonera-omistuksen myynnistä saatavia tuloja muuhunkin kuin valtion velan lyhentämiseen.

Asia käy ilmi Väli-Suomen sanomalehtien Suomen gallupilla teettämästä tutkimuksesta. Jos valtio myisi koko omistuksensa, 54 prosenttia suomalaisista käyttäisi osan myyntituloista palkkaverotuksen alentamiseen, uusien työpaikkojen luomiseen ja palvelujen parantamiseen. Haastatelluista 35 prosenttia on valtiovarainministeri Sauli Niinistön linjoilla ja käyttäisi kaikki tulot velan lyhentämiseen. Yhdeksän prosenttia ei lyhentäisi myyntituloilla velkaa lainkaan.

Erityisesti Väli- ja Pohjois-Suomessa asuvat pitävät tärkeänä Sonera-tulojen käyttämistä muuhunkin kuin velan maksuun.

Suomalaisista 42 prosenttia olisi valmis myymään koko valtion omistuksen Sonerassa, kun taas 40 prosenttia haluaisi pitää osan yhtiöstä edelleen valtiolla. Tällä hetkellä valtio omistaa Sonerasta 54 prosenttia.

Tutkimuksessa haastateltiin tällä viikolla reilua tuhatta yli 15-vuotiasta suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot