Mainos
Mainos

Soneran Saapunki: Hallintoneuvoston rooli selvitettävä

Televiestintäyritys Soneran hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Pauli Saapunki pitäisi viisaana, että Soneran yhtiökokouksessa ei otettaisi vielä kantaa hallintoneuvoston lakkauttamiseen. Saapungin mielestä hallintoneuvoston tarpeellisuudesta olisi tehtävä perusteellinen selvitys vuoden 2002 yhtiökokoukseen.

Hallintoneuvostossa on niin lakkauttamista kannattavia kuin sitä kiihkeästi vastustavia. Asia tulee yhtiökokouksessa esille, koska Soneran pienomistaja, tekniikan tohtori Pertti Lounesto on tehnyt aloitteen hallintoneuvoston lakkauttamiseksi "turhana ja kuluja aiheuttavana". Hän esitti vastaavaa Finnairin yhtiökokouksessa viime vuonna, mutta valtio-omistajan vastustuksen vuoksi asia ei edennyt.

Pauli Saapunki, Soneran hallintoneuvoston pj.

Jos yhtiökokous ei hyväksy lakkauttamista, Lounesto toivoo, että Soneran hallintoneuvoston tarpeellisuudesta tehdään selvitys. Soneran hallintoneuvosto keskustelee asiasta ensi tiistaina käydessään läpi osaltaan yhtiökokoukseen tulevat asiat. -Pitäisin fiksuna, että hallintoneuvosto keskustelisi asiasta ja lausuisi siitä jotakin omistajille päin, Saapunki sanoi.

Olli-Pekka Heinonen

Koska valtiolla on hieman yli puolet Soneran osakkeista, valtion kanta ratkaisee. Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen ei ole vielä ilmaissut kantaansa esitykseen, mutta on aiemmin kannattanut hallintoneuvostojen karsimista. Hallintoneuvostot ovat yleisiä yhtiöissä, jotka ovat aiemmin kuuluneet kokonaan tai pääosin valtiolle. Aiemmin niissä oli pääasiassa poliitikkoja, mutta viime vuosina puolueet ovat hakeneet niihin myös muunlaista asiantuntemusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme