Mainos
Mainos

Soneran tarjottava netti myös syrjäseuduille

Tietoliikenneyhtiö Sonera joutuu tarjoamaan yleispalveluvelvoitteen mukaisen laajakaistayhteyden myös syrjäseuduilla. Soneran tulee tarjota yleispalveluvelvoitteen mukainen laajakaistayhteys 197 kuntaan.

Velvoite astuu voimaan ensi kuun alussa. Sonera anoi korkeimmalta hallinto-oikeudelta, ettei laki astuisi vielä heinäkuun alussa voimaan, mutta anomus hylättiin.

Soneran varsinaisen valituksen käsittely jatkuu vielä KHO:ssa. Sonera valitti yleispalveluvelvoitelain kohtelevan epätasa-arvoisesti eri operaattoreita, sillä Soneran on katettava palvelullaan kaikkein syrjäisimmät maankolkat. Lisäksi Sonera valitti mittaustavasta, jolla internetyhteyden nopeutta syrjäseuduilla mitataan. Yleispalveluvelvoitteen mukaisen internetyhteyden nopeuden on oltava vähintään 1 megabitti sekunnissa.

Sonera arvioi, että sen palveluvelvoitealueella on noin 4 000 asuinpaikkaa, joille se ei tällä hetkellä kykene tarjoamaan yhden megan laajakaistayhteyttä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot