Mainos
Mainos

Soneran verkkovika korjattu

Soneran tietoliikenneyhteydet on saatu korjattua. Vika kohdistui laajasti yritysyhteyksiin. Vika heijastui myös hätäkeskuksiin ja viranomaisverkko Virven toimintaan.

Soneran dataverkossa ilmennyt vika on haitannut tänään dataliikennettä eri puolella Suomea.

Kello 8.46 alkanut vika saatiin korjattua klo 10.55. Vika uusiutui klo 11.24 ja se saatiin kuntoon 14.40. Vika vaikutti Soneran datapalveluihin.

Sonerasta kerrotaan, että häiriön aiheutti laitteen ohjelmistovirhe yhtiön tietoliikenneverkossa.

Vialla ei ollut vaikutusta matkapuhelinpalveluihin eikä kiinteän verkon puhelinpalveluihin. Vika vaikutti kuitenkin joidenkin yksityistalouksien laajakaistayhteyksiin. Yritysyhteydet olivat poikki Soneran mukaan "erittäin laajasti koko valtakunnassa".

Tietoliikennevika heijastui myös hätäkeskuksiin ja viranomaisverkko Virven toimintaan. Virven kautta kulkevat tekstiviestihälytykset eivät toimineet ja miehitetyillä paloasemilla toimivat kaiuttimet olivat mykkinä. Sen sijaan Virven puhelinyhteydet palokuntiin, sairaankuljetukseen ja poliisiin toimivat normaalisti.

Luhtanen vaatii Viestintäviraston selvitystä yhteyksien katkeamisesta

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen kiirehtii selvitystä TeliaSoneran tietoliikenneyhteyksien katkeamisesta. Luhtasen mukaan selvitys kuuluu Viestintäviraston tehtäviin.

-Olen kiirehtinyt selvitystä ja haluan Viestintäviraston raportoivan selvityksen tulokset ministeriölle, Luhtanen ilmoittaa lähettämässään tiedotteessa.

-Selvitys on tehtävä nopeasti ja erittäin perusteellisesti. Näin laajat yhteyskatkokset aiheuttavat nyky-yhteiskunnassa mittavia vahinkoja, joten sattuneeseen on suhtauduttava erittäin vakavasti, ministeri painottaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme