Mainos
Mainos

"Sopeutujat pärjäävät globaalissa kilpailussa"

Valtioneuvoston globaaliselvityksessä kaivataan myös EU:n innovaatiopolitiikkaan uusia rohkeita avauksia.

Erityisesti työmarkkinoilta ja koulutusjärjestelmältä vaaditaan sopeutumiskykyä, jotta Suomi ja Eurooppa pärjäisivät kiristyvässä globaalissa kilpailussa, todetaan valtioneuvoston tuoreessa selvityksessä. Vastoin aiempia käsityksiä maailmanlaajuinen kilpailu voi kohdistua kaikkien koulutustasojen töihin, ei vain joihinkin teollisuuden aloihin ja matalapalkkaiseen työvoimaan.

Lisäksi kilpailutilanteen muutokset voivat olla hyvin äkkinäisiä ja siten vaikeasti ennakoitavissa.

Selvityksessä varoitetaan liiasta kaavamaisista ratkaisuista. Esimerkkeinä mainitaan koulutustason nosto yliopistotutkintojen suorittaneiden osuutta kasvattamalla.

Selvitys kaipaa myös EU:n innovaatiopolitiikkaan uusia rohkeita avauksia ja Euroopan hajanaista patenttijärjestelmää kuntoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot