Mainos
Mainos

Sopiko Jyväskylä lentotuet kulisseissa?

Jyväskylän kaupunki ja lentoyhtiö Flybe ovat antaneet täysin ristiriitaista tietoa Jyväskylän lentotukia koskevista neuvotteluista. Jyväskylä on yksi kunnista, joiden lentotukijärjestelyjä 45 minuuttia -ohjelma selvitti.

Kaupungin edustajat ovat todenneet toistuvasti, että neuvottelut tuesta Flyben ja lähikuntia edustavan Jykes-elinkeinoyhtiön välillä ovat edelleen kesken.

Flybe on liikennöinnyt Helsingin-reittiä jo kuukauden. Kaupunginvaltuusto päätti vasta toissapäivänä, että Jykesille annetaan lisärahoitusta 350 000 euroa lentotukia varten.

– Neuvottelut Flyben kanssa ovat käynnissä siitä, millä tavalla kaupunki tukee lentoja. Kun sopimus on tehty, järjestämme kyllä medialle tiedotustilaisuuden, kertoi kaupunginjohtaja Markku Andersson 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

Kun ohjelma kysyi neuvotteluista lentoyhtiöltä, vastaus oli yllättävä.

– Meillä ei ole mitään neuvotteluja käynnissä Jyväskylän kanssa, totesi Flybe Europen toimitusjohtaja Mike Rutter.

Flybe tarkensi asiaa myöhemmin kirjallisesti. Yhtiön mukaan kaikki neuvottelut Helsinkiin operoitavan edestakaisen reitin aloittamiseen liittyen saatettiin päätökseen hyvissä ajoin ennen kuin lennot 30. lokakuuta aloitettiin.

45 minuuttia kysyi vielä kaupunginjohtajalta tänään puhelimitse, miksi tilanteesta on annettu kaupunkilaisille väärä kuva. Andersson piti kiinni siitä, että neuvotteluja käydään ja painotti, että kirjallista sopimusta ei ole.

– Ei tässä ole mitään ristiriitaa. Meillä kun ei ole sopimusta. Sopimus on vasta siinä vaiheessa, kun siinä on molempien nimet alla.

Eli te olette sopineet tästä tuesta jo aiemmin, mutta olette samalla sopineet, että kirjallinen sopimus tehdään myöhemmin?

– Kirjallinen sopimus on tarkoitus synnyttää.

Mutta käytännössä tuesta on jo sovittu?

– Me sovitaan kirjallisesti se asia, mitä sovitaan.

Andersson ei halunnut yksilöidä, mitä Flyben kanssa sovittiin jo ennen lokakuun loppua ja mistä asioista nyt neuvoteltaisiin.

– Tämä on ihan normaalia toimintaa. Te nyt vain haette tästä jotain dramatiikkaa, kaupunginjohtaja kuittasi.

Katso Salla Vuorikosken juttu (45 minuuttia 30.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme