Mainos
Mainos

"Sopimus automaattimetrosta puretaan 99 prosentin todennäköisyydellä"

Pian selviää, kaatuuko hanke automaattisen metron saamiseksi Helsinkiin lopullisesti. Helsingin kaupungin liikennelaitos käy tänään viimeisiä neuvotteluja Siemensin kanssa ja HKL:n johtokunta käsittelee asiaa huomenna.

Suuri osa johtokunnasta on kuitenkin jo nyt sitä mieltä, että sopimus Siemensin kanssa pitää purkaa, kertoo HKL:n johtokunnan varapuheenjohtaja Ari Lehtinen.

– Sopimus automaattimetrosta puretaan 99 prosentin todennäköisyydellä, Lehtinen arvioi.

Neuvotteluissa edistystä

Neuvotteluissa Siemensin kanssa on kuitenkin edistytty.

– Monista teknisistä seikoista on löydetty sopu. Emme silti ole kovin toiveikkaita, että löydämme lopullisen yhteisen ratkaisun, sanoo HKL:n johtokunnan puheenjohtaja Jessica Karhu.

Automaattimetrohanke on nykinyt pahasti pitkin matkaa. Välillä Helsinkiin kaavailtiin jo puoliautomaattimetroa, mutta ideasta luovuttiin. Automaattimetrossa kiistoja ovat aiheuttaneet niin aikataulu, hinta kuin tekniset kysymyksetkin.

Sopimuksen purkamisesta seuraisi todennäköisesti pitkä oikeusprosessi.

Uudistuksilta ei vältytä, vaikka automaattimetro kaatuisikin. Ari Lehtisen mukaan edessä olisi tällöin metron kulunvalvontajärjestelmän uusiminen.

– Koko metrokalusto vanhenee vuosina 2020-2025. Automatisointiin voitaisiin palata silloin, Lehtinen pohtii.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme