Mainos
Mainos

Söpöjä tupakansytyttimiä ei saa enää mainostaa

Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen mukaan sytyttimien hellyttävän näköiset lemmikkieläinkuvat heikentävät lasten käsitystä tupakoinnin haitallisuudesta.

Kaupat eivät saa enää pitää esillä tupakansytyttimiä, joissa on lapsiin vetoavia kuvia. Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus (STTV) kielsi lapsille suunnatun tupakointivälineiden mainonnan, kun eräät ruokakaupat markkinoivat sytyttimiä niiden ulkonäön perusteella.

Kassoilla myynnissä olleissa sytyttimissä oli kuvia kissan- ja koiranpennuista. STTV:n mukaan lemmikkieläinaiheiset sytyttimet vetoavat erityisesti lapsiin ja lisäksi sytyttimien hellyttävän näköiset lemmikkieläinkuvat heikentävät lasten käsitystä tupakoinnin haitallisuudesta.

Kielto perustuu tupakkalain mainintasäännökseen. Kiellon tehosteeksi STTV asetti 120 000 euron uhkasakon.

STTV haluaisi kieltää kokonaan lapsiin vetoavilla kuvilla koristeltujen tupakointivälineiden myynnin, mutta tupakkalaki ei salli sellaista. STTV on tehnyt sosiaali- ja terveysministeriölle aloitteen lain muuttamisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme