Mainos
Mainos

Sopu maitotuista löytyi – EU:lta tukipaketti Suomelle

Suomi ja EU ovat löytäneet sovun maitotuista.

EU:n maatalouskomissaari Phil Hogan on tänään ilmoittanut, että unioni tukee suomalaisia maidontuottajia 10,7 miljoonalla eurolla.

Baltian maat saavat yhteensä 28 miljoonaa euroa. Komission mukaan Baltia ja Suomi ovat oikeutettuja korvauksiin, koska maiden maataloustuottajat ovat kärsineet selvästi eniten Venäjän tuontikielloista.

– Tämä on tärkeä lisä Suomen jo kansallisesti päättämien Venäjä-kriisitukien 22,5 miljoonaan euroon, joista suurin osa kohdistuu maitoalalle, maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo ministeriön tiedotteessa. 

Suomen saama summa vastaa karkeasti kuukauden tappiota, joka maitosektorille koituu Venäjän vastapakotteista.

Ministeriön mukaan alkusyksyllä komissio tuki normaaleilla käytettävissä olevilla markkinahallintakeinoilla hedelmä- ja vihannesalaa sekä maitotuotteiden varastointia kriisin takia. 

– Tämä asia on ollut suuri periaatteellinen kysymys Suomelle. Vaikka nyt saatu tuki ei kompensoikaan kaikkia menetyksiä, on se tärkeä kädenojennus EU:lta suomalaiselle tuottajalle, ministeri toteaa.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme