Mainos
Mainos

Sopupelijutun syyteharkinta valmis aikaisintaan syksyllä

Pesäpallojoukkuiden sopupelijuttua koskeva syyteharkinta korkeimmassa oikeudessa valmistuu aikaisintaan syksyllä.

Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivistolla oleva jutun syyteharkinta on avoinna edelleen 30 rikoksesta epäillyn osalta. Syyteharkinta on valmistunut lähes 380 epäillyn osalta.

Useat törkeistä petoksista epäillyt henkilöt ovat pyytäneet mahdollisten syytepäätösten lykkäämistä, kunnes korkein oikeus päättää, antaako se jutussa valitusluvan. Tuolloin myös kesän pesäpallokausi on ohitse.

Sopupelijuttua koskevat mahdolliset petossyytteet nostetaan sen sijaan lähiviikkojen aikana, koska petosten osalta syyteoikeus vanhenee jo elokuussa. Epäiltyihin petoksiin liittyvä sovittelutoiminta on edelleen käynnissä.

Helsingin hovioikeus antoi helmikuussa tuomion pesäpallojutussa. Hovioikeudessa 18 rangaistuksiin tuomittua henkilöä on hakenut tuomiosta korkeimmalta oikeudelta valituslupaa. Jutun esittelijältä saadun tiedon mukaan korkein oikeus päättänee valituslupa-asiasta aikaisintaan syyskuussa.

Pesäpallon sopupelijutussa on kysymys viidestä vuonna 1998 pelatusta miesten superpesiksen ottelusta, joiden lopputulokset sovittiin ennalta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme