Mainos
Mainos

Sorsa luottaa EU:hun

Suomen Pankin entinen johtaja ja pitkäaikainen pääministeri Kalevi Sorsa on valmis sulattamaan sen, että kansallisten parlamenttien valtaa siirretään Euroopan parlamentille. Sorsa ei näe EU:n federaatiokehityksesä juurikaan uhkia.

Vielä -80 ja -90 -lukujen taitteessa Kalevi Sorsa suhtautui perin pidättyväisesti Euroopan laajamittaiseen yhdentymiseen. Sorsa kirjasi silloin ajatuksensa teokseen Paikallisjunalla Eurooppaan.

Tämän aamuinen haastattelu Huomenta Suomi -lähetyksessä osoittaa kuitenkin, että entinen pää- ja ulkoministeri, SDP:n puheenjohtaja ja Suomen Pankin johtaja on nyt astumassa luotijunaan.

Sorsa suosittelee, että EU laajenisi rauhallisesti siten, että aina kehittyneinen maa kerrallaan otettaisiin mukaan Unioniin.

Ahtisaarelle aikanaan demarien presidenttiehdokkuuden menettänyt Sorsa ei pidä myöskään mahdottomana kansanänestystä, mikäli presidentti ja eduskunta ajautuisivat joskus täydelliseen kiistaan siitä, tuleeko presidentinvaltaa siirtää eduskunnalle.
(MTV3/Matti Simula)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme