Mainos
Mainos

Sorsa: Poliitikot luovuttaneet valtansa

Entinen Suomen Pankin johtokunnan jäsen Kalevi Sorsa pahoittelee Turun Sanomien kolumnissaan, että poliitikot ovat luovuttaneet vallan virkamiehille ja markkinavoimille Suomessa. Päätösvalta on myös häipynyt kansallishallitukselta kansainväliselle tasolle.

-On tyypillistä, että viime päivien huomatuimmat puheenvuorot maassamme ovat koskeneet Euroopan unionia. Ne pitivät pääministeri Belgiassa, ulkoministeri Ranskassa ja oppositiojohtaja Yhdysvalloissa. Näkemyksissä oli vain painotuseroja.

Sorsa viittaa kirjoituksessaan paitsi poliitikkojen valtapeliin myös siihen, että tiedotusvälineet antavat toisaalta politiikasta vääristyneen kuvan. Mediayritykset tavoittelevat nykyisin vain taloudellista voittoa, eivätkä ne enää toimi kansanvalistajina. Kalevi Sorsan mielestä ei ole suuri ihme, jos kansa käsittää asian niin, ettei näillä kotimaisilla kuvioilla enää ole suurta merkitystä. Suomi tarvitsee Sorsan mukaan uuden sukupolven, joka pelastaa politiikan ja nostaa sen arvostusta yhteiskunnassa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme