Mainos
Mainos

Sorsa toivoo poliittista sopua

Entinen pääministeri Kalevi Sorsa toivoo, että pääministeri Paavo Lipponen ja oppositiojohtaja Esko Aho voisivat puhua keskenään asiat halki. Tämä olisi Sorsan mielestä terveen järjen voitto.

-Pitäisi pikkuisen ajatella sitäkin, että myös vaalien jälkeen täytyy yhteistyötä rakentaa. On sanottu, että häviäjät eivät johda maata. Mutta minä sanon, että eduskunnan yhteistyökykyinen enemmistö johtaa, Sorsa huomauttaa Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisessa.

Sorsa pitää vahinkona, että Lipposen ja Ahon henkilökemiat eivät sovi yhteen. He ottivat viimeksi voimakkaasti yhteen torstaina eduskunnan kyselytunnilla ns. Sundqvist-asiassa.

Perustuslakivaliokunta kuulee syksyn aikana Sorsaa valtiosääntöuudistuksessa. Sorsa kertoo olevansa taipuvainen kannattamaan nykyjärjestelmää, jossa presidentti nimeää pääministerin.

-Ehkä tässä taustalla vaikuttaa Ilkka Suomisen ja Paavo Väyrysen kassakaappisopimukset ennen eduskuntavaaleja vuonna 1987, hän toteaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme