Mainos
Mainos

Sorsan- ja karhunmetsästys alkoi

Sorsanmetsästysalkoi tänään kello 12. Sorsastukseen osallistuu syksyn mittaan noin 200 000 metsästäjää. Vesilintujen kokonaiskannat ovat vähentyneet viime vuodesta noin 11 prosenttia.

Sorsametsälle lähtevien tulee muistaa lyijyhaulikielto ja lyhyet ampumamatkat. Myös riistanhoitopiirien luvanvarainen karhunmetsästys alkoi tänään ja päättyy lokakuun viimeisenä päivänä. Muulloin karhu on rauhoitettu.

Ensimmäinen sorsastusvahinko


Nuori mies loukkaantui saatuaan haulisuihkun lonkkaansa vahingossa lauenneesta aseesta Pudasjärvellä. Onnettomuus sattui tänään puolen päivän jälkeen, kun kaksi nuorta miestä oli veneellä liikkuen metsästämässä vesilintuja. Peräpäässä istuneen ase oli lauennut vahingossa.

Aseesta lähtenyt haulisuihku oli lävistänyt osittain veneen laidan ja kimmonnut siitä veneen etuosassa istuneen nuorukaisen lonkkaan. Loukkaantunut kuljetettiin sairasautolla Pudasjärven terveyskeskukseen. Hänellä ei ole poliisin mukaan hengenvaaraa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme