Mainos
Mainos

Sorsanmetsästys käyntiin

Sorsanmetsästys alkoi tänään kello 12. Sorsastukseen osallistuu noin 200 000 metsästäjää.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan vesilintukannat ovat ennallaan, joskin alueellisia eroja löytyy etenkin Etelä-Suomen ja Pohjois-Suomen välillä. Tärkeimmän riistasorsan, sinisorsan, poikastuotto todettiin vesilintulaskennoissa ennätyksellisen hyväksi.

Metsästettäviä lajeja ovat heinäsorsa, tavi, heinätavi, jouhisorsa, lapasorsa, haapana, telkkä, punasotka, tukkasotka, nokikana sekä meri-, metsä- ja kanadanhanhi ja merilinnuista haahka.

Metsästäjäin keskusliitto tähdentää, että koiran käyttö sorsastuksessa on lähes välttämätöntä. Jokaisella sorsastusporukalla tulisi olla vähintään yksi noutava koira mukana, jotta haavoittuneen linnun ja saaliin talteen saaminen varmistetaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot