Mainos
Mainos

Sorsastus alkaa tänään

Myös karhun- ja majavanmetsästys alkaa tänään.

Sorsastus alkaa tänään. Kello 12 alkaen saa metsästää muun muassa heinä-, jouhi- ja lapasorsia, haahkoja, punasotkia, tukkasotkia sekä meri-, metsä- ja kanadanhanhia. Allin, isokoskelon ja tukkakoskelon metsästys alkaa vasta syyskuun alussa.

Metsästäjäin keskusliiton viestintäpäällikkö Klaus Ekman muistuttaa, että metsästys 150:tä metriä lähempänä asuttua rakennusta on kielletty ilman erillistä lupaa.

Myös karhun- ja majavanmetsästys alkaa tänään. Lokakuun lopussa päättyvällä karhunmetsästyskaudella saa kaataa enintään 79 karhua koko maassa. Pyyntilupien myöntäminen ei kuitenkaan ole kiintiö, joka tulisi saavuttaa, vaan määräyksellä halutaan varmistaa karhukannan suotuisan suojelun tason säilyttäminen.

Suomalaisten metsästäjien viime vuoden riistasaalis oli Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan noin 12 miljoonaa kiloa lihaa. Tärkein saalislaji oli hirvi, yleisin taas jänis. Riistalinnuista eniten ammuttiin heinäsorsia.

Suomessa on hieman yli 300 000 metsästäjää. Näistä naisia on 13 000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme