Mainos
Mainos

Sorsastus alkoi tänään

Sorsastuskausi alkoi puolilta päivin. Jahti kerää vesistöjen äärelle syksyn aikana arviolta 200 000 metsästäjää. Kausi kestää joulukuun loppuun. Sorsakannat ovat asiantuntijoiden mukaan viime vuoden tasoa. Metsästyksen kannalta tärkein laji on heinäsorsa.

Sorsalintujen metsästys alkoi tänään kello 12. Sorsajahdissa käy syksyn aikana noin 200 000 metsästäjää. Asiantuntijoiden mukaan ainakin heinäsorsalla on paljon poikasia.

Joulukuun loppuun asti saa metsästää heinäsorsia, taveja, heinätaveja, jouhisorsia, lapasorsia, haapanoita, telkkiä, punasotkia, tukkasotkia, nokikanoja sekä meri-, metsä- ja kanadanhanhia sekä merilinnuista myös naarashaahkaa.

Kanadanhanhen metsästykseen ei enää tarvita riistanhoitopiirin lupaa. Merihanhi taas on rauhoitettu Kainuun riistanhoitopiirissä ja Vaalan riistanhoitoyhdistyksessä. Merilinnuista allin, isokoskelon ja tukkakoskelon metsästys alkaa vasta 1. syyskuuta.

Lyijyhaulipatruunat ovat vesilinnustuksessa edelleen kiellettyjä. Korvaavat haulit ovat asiantuntijoiden mukaan kelvollisia, kunhan ampumamatka on enintään 30 metriä.

Karhun kaatoon

Karhunmetsästys on alkanut maassamme puolilta öin. Kaikkiaan kaatolupia on tälle kaudelle myönnetty 125. Eniten lupia on myönnetty Pohjois-Karjalan alueelle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot