Mainos
Mainos

Sosiaali- ja terveysala työllistää hyvin

Jo joka seitsemäs suomalainen työssä oleva työskentelee sosiaali- ja terveysalalla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreimman raportin mukaan ala työllistää runsaat 360 000 ihmistä.

Vuosikymmenen alusta alalla työskentelevien määrä on kasvanut lähes viidenneksellä. Kovinta kasvu on ollut yksityisellä puolella.

Valtaosa alalla työskentelevistä on naisia. Miesten osuus työntekijöistä on vain runsas kymmenes. Terveysalalla miehiä on enemmän kuin sosiaalipuolen töissä.

Työntekijöiden keski-ikä on runsaat 40 vuotta, ja lähes viidennes nykyisestä henkilöstöstä on jäämässä eläkkeelle vuoteen 2020 mennessä. Nuorimpia ammattiryhmiä ovat sairaanhoitajat ja lastentarhanopettajat.

Työttömyys alalla on harvinaista. Vailla töitä alan osaajista on vain muutama prosentti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot