Mainos
Mainos

Sosiaali- ja terveysministeriö ajaa isien perhevapaita

Sosiaali- ja terveysministeriö kampanjoi isien perhevapaiden puolesta tänä ja ensi vuonna. Tavoitteena on lisätä tasa-arvoa ja vahvistaa isän asemaa lapsensa hoitajana ja kasvattajana.

Ministeriön mukaan isien perhevapaiden käytön lisääminen tasaisi työnantajille aiheutuvia kustannuksia, jotka nyt rasittavat naisvaltaisia aloja. Samoin se vahvistaisi pienten lasten äitien asemaa työmarkkinoilla.

Ministeriö muistuttaa, että suomalaisisät käyttävät perhevapaita melko vähän esimerkiksi muihin Pohjoismaihin verrattuna. Pienten lasten vanhemmat tekevät myös keskimäärin enemmän ylitöitä.

Eduskunnan käsiteltävänä on parhaillaan hallituksen esitys, jolla isyysvapaata pidennettäisiin 12 arkipäivällä, jos isä pitää vanhempainvapaata vähintään saman verran.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot