Mainos
Mainos

Sosiaalibarometri kertoo eriarvoisuuden kasvaneen

Hyvinvointierot väestöryhmien välillä ovat kärjistyneet ja noin viidenneksellä suomalaisista elämäntilanne ja talous ovat huomattavasti heikentyneet.

Väestön hyvinvointia vuosittain mittaava Sosiaaliturvan Keskusliiton sosiaalibarometri kertoo kuitenkin, että suurin osa ihmisistä on selviytynyt lamavuosien muutoksista ja leikkauksista hyvin.

Myös sosiaalipolitiikan tavoitteet näyttävät muuttuneen. Kun aiemmin tavoitteena oli tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus, nykyään sosiaalipolitiikassa myös hyväksytään väestöryhmien ja yksityisten ihmisten välisten erojen kasvaminen entistä laajemmin.

Asuinpaikalla on aiempaa suurempi merkitys kansalaisten hyvinvointiin. Kunta-keskuksissa asuvien tilanne on suhteellisen vakaa, mutta haja-asutusalueilla on havaittu selvää heikkenemistä. Ongelmat ovat kärjistyneet erityisesti nuorten ja lapsiperheiden keskuudessa sekä pitkäaikaistyöttömillä ja epävakaalla työuralla olevilla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme