Mainos
Mainos

Sosiaalidemokraatit tiivistäisivät Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyötä

Suomen ja Ruotsin sosiaalidemokraatit syventäisivät tuntuvasti maiden välistä puolustusyhteistyötä.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ja Ruotsin puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Peter Hultqvist esittävät konkreettisia yhteistyön tapoja kirjoituksessaan Svenska Dagbladetissa.

Maat voisivat heidän mukaansa esimerkiksi jakaa enemmän suunnittelutietoa puolustuksesta ja lisätä yhteisiä harjoituksia ja koulutusta.

Miehet esittävät myös pidemmälle vietyä yhteistyötä. Maat voisivat tiivistää yhteistyötä Uudenmaan prikaatin ja vastaavan ruotsalaisen yksikön kanssa.

Puolustus- ja turvallisuuspolitiikan syventynyt yhteistyö antaa heidän mukaansa mahdollisuuden myös yhteisen ulkopolitiikan edistämiseen.

Tuomioja ja Hultqvist eivät kirjoituksessaan ota kantaa maiden Nato-jäsenyyteen. He kuitenkin muistuttavat, että molempien maiden politiikan pohjana on sotilaallinen liittoutumattomuus.  

Huomenna puolustusministeri Carl Haglund (r.) ja Ruotsin puolustusministeri Karin Enström pitävät yhteisen tilaisuuden, jossa esitellään Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön kehittämistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme