Mainos
Mainos

Sosiaalimenot lamavuosien takaiselle tasolle

Sosiaalimenojen osuus kansantuotteesta on kuluneena vuonna palannut lamavuosien takaiselle tasolle. Tähän on päästy sosiaalimenoja leikkaamalla samalla kun työllisyys on kohentunut ja tuotanto kasvanut ripeästi.

Tänä vuonna sosiaalimenojen arvioidaan jäävän 26,5 prosenttiin kansantuotteesta, mikä alittaa jo selvästi EU-maiden keskiarvon. Sosiaali- ja terveysministeriön julkistamasta raportista selviää myös, että sosiaalietuuksien leikkaukset ovat puolestaan vahvistaneet edelleen tuloerojen kasvua. Sitä ovat vauhdittaneet myös omaisuustulojen kasvu sekä nousukaudenkin aikana melko korkealla pysynyt työttömyys. Erityisesti suurituloisin kymmenes on kasvattanut omaa osuuttaan entisestään.

Nuorten tulokehitys ei ole pysynyt vanhempien ikäryhmien vauhdissa, ja yhä suurempi osa nuorista jää suhteellisen köyhyysrajan alapuolelle. Monet näistä köyhyysrajan alle pudonneista ovat kuitenkin opiskelijoita, joten köyhyys jää todennäköisesti väliaikaiseksi vaiheeksi.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme