Mainos
Mainos

Sosiaalinen media narauttaa plagioivan yrityksen

Epäilyt tekijänoikeuksien rikkomisesta tulevat yhä useammin esiin sosiaalisen median kautta.

Yleensä tapaukset sovitellaan taiteilijan ja yrityksen välillä, eikä mahdollisia rikkomuksia viedä tuomioistuimeen, kertoo Aalto-yliopiston tekijänoikeusasiamies Maria Rehbinder. Tuomioistuimet eivät ole muutamaan vuosikymmeneen käsitelleet epäilyjä tekijänoikeuksien rikkomisesta.

Esimerkiksi viime kuukausina sosiaalisesta mediasta on noussut esiin kaksi Marimekkoon kohdistunutta plagiointiepäilyä. Yritys on kiistänyt epäilyt.

Marimekkoon on suhtauduttu sosiaalisessa mediassa kriittisesti. Tekijänoikeusasiamies Rehbinder arvioi, että negatiiviseen huomioon voi olla syynä käsitys suomalaisen kulttuurin ominaislaadusta.

– Marimekon brändilupaus edustaa suomalaiseen muotoiluun liitettyjä arvoja: rehellisyyttä, aitoutta ja omaperäistä luovuutta, Rehbinder luettelee.

Rehbinderin mukaan painokankaan luomisprosessin huolellinen dokumentointi vähentää plagiointia ja auttaa yrityksiä plagiointisyytöksiin vastaamisessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot