Mainos
Mainos

Sosiaalipäivystäjät kirjaavat viikonloppuna satoja lastensuojeluilmoituksia

Nuoriso työllistää poliisia viikonloppuna, kun koululaisten kesäloma alkaa. Valitettavan monella alaikäisellä on päättäjäisjuhlinnassa mukana alkoholia, vaikka hallussapito onkin lailla kielletty.

Myös sosiaalipäivystys varautuu koulujen päättymiseen monin paikoin tuplamiehityksellä.

–Perhetilanteet kriisiytyvät helposti vanhempien kanssa ja kiireellinen sijoitus saattaa tulla kyseeseen juuri näinä aikoina, kertoo Helsingin kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystyksen johtaja Olli Salin.

Helsingissä sosiaalityöntekijät päivystävät viikonloppuna poliisipartioiden kanssa kaupungilla ja puistoissa läpi yön. Jos alaikäinen tavataan pullo kädessä, poliisi kirjoittaa nuorelle 20 euron rikesakon ja ottaa juomat haltuun.

Sosiaalityöntekijät puolestaan tekevät alle 20-vuotiaista nuorista lastensuojeluilmoituksen ja ottavat yhteyttä vanhempiin. Suurin osa ilmoituksista koskee nuorten päihteidenkäyttöä. Myös Töölön selviämisasemalla nuoria vastassa ovat sekä sosiaalityöntekijä että a-klinikan sairaanhoitaja

–Ilmoituksia tulee pari-kolme sataa. Akuutteja ilmoituksia, joihin puututaan heti, tulee kymmeniä, Salin ennakoi.

Monet nuoret humalassa ensimmäistä kertaa

Koulujen päättäjäisviikonloppuna monet lapset ja nuoret käyttävät alkoholia usein ensimmäisiä kertoja elämässään. Poliisi muistuttaa, että tottumattomat käyttäjät eivät osaa arvioida käyttämänsä alkoholin määrää ja sen vaikutuksia.

–Viime vuosina on havaittu jopa alle 15-vuotiaiden tyttöjen jatkuvaa säännöllistä alkoholinkäyttöä. Tyttöjen elimistö ei pysty polttamaan alkoholia poikien tavoin, minkä seurauksena saattaa olla alkoholimyrkytys, Salin sanoo.

Viranomaisten mukaan nuoriso juhlii tänä vuonna neljä päivää. Viikonloppu on poikkeuksellisen pitkä, sillä juhlinta alkoi jo keskiviikkona, helatorstaita edeltävänä päivänä.

Lämmin sää pitää Salinin mukaan myös nuorten vanhemmat myöhempään terassilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme