Mainos
Mainos

"Sosiaalipalveluiden merkitys on äärimmäisen suuri"

Meneillään olevien kuntavaalien yksi keskeinen teema on terveydenhuolto.

Kaikki puolueet ovat vaaliohjelmiensa perusteella lähes yksimielisiä, että kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut on saatava kuntoon.

Huomenta Suomessa vieraillut sosiaali- ja terveysturvan keskusliiton toiminnanjohtaja Riitta Särkelä pelkää kuntien sosiaalipalveluiden kuitenkin rappeutuvan entisestään.

Särkelän mukaan tänään julkaistava järjestöbarometri tuo esille aukkoja kuntien sosiaalipalveluiden kattavuudessa. Vaaravyöhykkeessä ovat etenkin lapset.

- Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat äärimmäisen tärkeä osa kunnan menestystä. Myös taloudellinen kasvu rakentuu sitä kautta, joten siihen kannattaa satsata pitkäjänteisillä päätöksillä.

Särkelä korostaa terveyspalveluiden lisäksi sosiaalisia toimia.

- Ennen kaikkea ehkäisevä työ on äärimmäisen tärkeää. Kunnan kannattakin käyttää kaikki resurssit hyväkseen: julkiset plavelut, yksityiset palvelut sekä myös järjestöjen toiminta ja tuki.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot