Mainos
Mainos

Sosiaalisen yrityksen tuet yhä liian pienet

Sosiaalisten yritysten palkkatuki ei tyydytä yrittäjiä. Vajaakuntoisia työntekijöitä palkkaavat yrittäjät toivoivat reippasti korotettua palkkatukea.

Tänään voimaan tullut uusi laki sosiaalisista yrityksistä ei tuo odotettuja parannuksia yritysten toimintaan.

Suomeen on syntynyt muutamassa vuodessa noin sata sosiaalista yritystä, jotka saavat palkkatukea työllistäessään vajaakuntoisia tai pitkäaikaistyöttömiä. Yritysten määrää haluttiin kasvattaa reippaasti lakimuutoksella, joka olisi korottanut palkkatuen määrää kunnolla; mutta hanke vesittyi loppumetreillä.

Yrittäjät toivoivat korkeampaa palkkatukea. Matalimpien palkkojen osalta tuki ei noussut, mutta sitä pidennettiin.

SosTek palvelut Oy:n toimitusjohtaja Jussi Tuomisto sanoo, että toimintaedellytykset parantuisivat ja sosiaalisia yrityksiä syntyisi enemmän, mikäli tukia nostettaisiin noin 50 prosenttia.

Uuden lain ongelmaksi jäi vielä työllistettyjen ohjaus uudessa työpaikassa. Suomessa myös mielenterveyskuntoutujat jäävät käytännössä sosiaalisten yritysten ulkopuolelle.

-Työhönohjaus on erittäin tärkeää, koska vajaakuntoisilla ja pitkäaikaistyöttömillä tuottavuuden alenemaan täytyy saada henkilökohtaista tukea, sanoo SosTek palvelut Oy:n projektipäällikkö Keijo Tervo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot