Mainos
Mainos

Sosiaaliset oikeudet apulaisoikeusasiamiehen huolena

Kansalaisten sosiaaliset oikeudet eivät näytä toteutuvan laissa edellytetyllä tavalla, arvioi eduskunnan apulaisoikeusasiamies Riitta-Leena Paunio sanomalehti Keskisuomalaisen haastattelussa. Paunion mukaan puutteita on ainakin alaikäisten psykiatrisessa hoidossa, vammaispalveluiden järjestämisessä ja pienten lasten päivähoidossa.

Kunnat näyttävän selviytyvän laiminlyönneistä ilman seuraamuksia silloinkin, kun kyse on niiden erityisen järjestämisvelvollisuuden piiriin kuuluvista velvoitteista. Apulaisoikeusasiamiehen mielestä asiantila ei vastaa ihmisten käsityksiä oikeudenmukaisuuden toteutumisesta.

-Yksityisellä ihmisellä on toisaalta velvoitteita, joita hän ei pääse rangaistuksetta pakoon, toisaalta hänellä ei näytä olevan keinoja subjektiivisten oikeuksiensa toteuttamiseksi, Paunio toteaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot