Mainos
Mainos

Sosiaalitukien väärinkäytökset poliisille Joensuussa

Joensuun sosiaalitoimisto ryhtyy sanomalehti Karjalaisen mukaan ilmoittamaan sosiaalitukien väärinkäytöksistä poliisille. Rikosilmoituksiin on pakko turvautua, sillä vilppiä tulee ilmi viikoittain, eikä asiakkaiden kanssa neuvottelu ole tuottanut tulosta.

- Tukien väärinkäyttö on lisääntynyt 90-luvulla niin paljon, että sosiaalityöntekijöillä ei ole enää muita keinoja, sanoo Joensuun sosiaalitoimiston osastopäällikkö Leila Palviainen Karjalaisen haastattelussa.

Rikosilmoitukset sosiaalitukien väärinkäytöstä ovat harvinaisia, eikä niitä Joensuussa ole tehty vuosiin. Toimeentulotukimenot ovat kuitenkin kasvaneet niin suuriksi, että väärinkäytöksistä on Palviaisen mukaan päästävä.

Viime vuonna Joensuussa maksettiin toimeentulotukea 48,5 miljoonaa markkaa eli lähes tuhat markkaa asukasta kohti. Joensuun tukimenot ovat maan toiseksi suurimmat heti Helsingin jälkeen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme