Mainos
Mainos

Sosiaaliturvaremontin valmistelu venyy

Hallitus jatkaa sosiaaliturvaremontin valmistelun määräaikaa tammikuun loppuun. Uudistusta valmistelevalta Sata-komitealta odotettiin alun perin linjauksia tämän vuoden loppuun mennessä.

Ehdotuksia valmistellaan työmarkkinajärjestöjen kanssa osana elvytyspakettia.

- Meillä on samaan aikaan auki neuvottelu työmarkkinajärjestöjen ja komitean linjauksessa on osia, jotka ovat yhteydessä työmarkkinajärjestöjen kanssa tehtävään elvytyspakettiin. Näin ollen on viisasta, että niitä tarkastellaan pöydällä samanaikaisesti, toteaa sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.).

Sosiaali- ja terveysministeriön entisen kansliapäällikön Markku Lehdon (kesk.) johtamassa Sata-komiteassa on jo työmarkkinajärjestöjen edustus. Viime päivinä useat ay-liikkeen edustajat ovat kuitenkin arvostelleet komiteaa yrityksestä heikentää ansiosidonnaista työttömyysturvaa.

Lehto pitää hyvänä sosiaaliturvan uudistamisen ja elvytystoimien yhdistämistä. Hän sanoo komitean jo keskustelleen ikään kuin toimeksiantonsa ulkopuolelta muun muassa työvoimapolitiikasta. Ne asiat ovat tulleet ajankohtaisiksi taloustilanteen heikennyttyä.

Hyssälän mukaan sekä hallituksen että työmarkkinajärjestöjen pyrkimyksenä on säilyttää korkea työllisyysaste taloudellisesta taantumasta huolimatta.

- Mitä paremmin saamme kansalaiset koulutukseen, kuntoutukseen ja työhön sekä lisäämme työllistymistä ja työnteon ensisijaisuutta sosiaaliturvaan nähden, sitä enemmän yhteiskunta saa verotuloja ja hyvinvointia, Hyssälä muistuttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme