Mainos
Mainos

Sosiaaliturvauudistukseen voi ottaa kantaa netissä

Ihmisten elämään monin tavoin vaikuttavasta sosiaaliturvauudistuksesta halutaan nyt myös kansalaisten mielipiteitä. Ota kantaa -verkkopalvelussa kaikilla on mahdollisuus esittää oma näkemyksensä uudistusten suunnasta.

Sosiaali- ja terveysministeriö avaa keskustelusivun tänään osoitteessa www.otakantaa.fi. Keskustelua käydään kuukauden ajan. Uudistuksesta vastaava sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) on mukana keskustelussa tunnin ajan helmikuun 19. päivänä.

Kansalaisten odotetaan kertovan, mitkä heidän mielestään ovat sosiaaliturvan suurimmat ongelmat. Ehdotuksia toivotaan siitä, miten suomalainen sosiaaliturvajärjestelmä saataisiin asiakkaan kannalta joustavaksi ja yksinkertaiseksi. Vinkkejä halutaan myös siitä, millä keinoin työn vastaanottaminen koettaisiin aina kannustavaksi.

Sosiaaliturvauudistuksella halutaan muun muassa karsia nykyistä säädösviidakkoa. Tällä haavaa sosiaalietuuksia säädellään useilla kymmenillä säädöksillä ja erilaisia etuusnimikkeitä on lähes sata.

Uudistusta valmisteleva komitea tekee jo kuluvan kevään aikana ehdotuksensa kiireellisimmiksi katsomistaan uudistuksista. Ensimmäiset lakiesitykset on tarkoitus antaa eduskunnalle ensi syysistuntokaudella.

Ehdotus uudenlaisesta sosiaaliturvasta pitäisi olla valmis ensi vuoden loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme