Mainos
Mainos

Sosiaaliturvavalitusten käsittelyajat lyhentyneet - kohtuullisuuteen vielä matkaa

Kelan sosiaaliturvapäätöksistä tehtyjen valitusten käsittelyajat ovat lyhentyneet. Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen pitää mahdollisena, että sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnan käsittelyajat voivat kutistua kohtuullisiksi.

Vireillä olevien juttujen määrä on laskenut Puumalaisen mukaan merkittävästi. Viime vuoden alussa asioita oli yli 28 000, ja tämän vuoden helmikuussa enää reilut 21 000.

Näkyy vielä vähän

Kuluvan vuoden tammi-helmikuussa valitusten käsittelyaika oli keskimäärin 13 kuukautta, kun se vuosi sitten oli 17 kuukautta. Sosiaali- ja terveysministeriön laskelmien mukaan vuoden lopussa päästäisiin jo 9,5 kuukauteen.

Apulaisoikeuskansleri pitää kohtuullisena käsittelyaikana kuutta kuukautta.

Lautakuntaan voi valittaa esimerkiksi Kelan ratkaisuista. Valitusten hidas eteneminen on herättänyt julkisuudessa paljon huomiota.

Ruuhkien purkamisen taustalla on lautakunnan määrärahojen ja työvoiman määrän kasvu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot