Mainos
Mainos

Sosiaalityön kriisiin vaaditaan pikaista hoito-ohjelmaa

Valtakunnallinen Sosiaalityön neuvottelukunta vaatii kiireellisiä toimia sosiaalityön vahvistamiseksi. Pula pätevistä sosiaalityöntekijöistä koskee jo koko maata; kuntien sosiaalitoimen on vaikea selviytyä ydintehtävistään.

Sosiaalityöntekijät pakenevat kuntien sosiaalitoimistoista paremmin palkattuihin ja vähemmän kuormittaviin tehtäviin, joita he maisterikoulutuksellaan saavat. Iso osa viroista on kokonaan täyttämättä, eikä epäpätevien sijaisten palkkaaminen paranna tilannetta.

Eniten sosiaalityöntekijäpulasta kärsivät juuri ne asiakkaat, joilla on jokin kriisi elämässään tai joille on kasaantunut monenlaisia vaikeuksia. Esimerkiksi lasten ja nuorten pahoinvoinnin ehkäisemiseen ja vähentämiseen ei riitä kylliksi voimia.

Neuvottelukunnan mielestä tilanteen korjaaminen vaatii sekä valtion että kuntien sitoutumista yhteistyöhön. Työoloja voidaan parantaa paikallisesti muun muassa paremmalla johtamisella ja työn organisoinnilla sekä antamalla mahdollisuuksia täydennyskoulutukseen.

Kriisiohjelmassa kiinnitetään huomiota myös palkkauksen jälkeenjääneisyyden korjaamiseen sekä kiirehditään sosiaalihuollon kelpoisuuslakia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme