Mainos
Mainos

Sosiaalityöntekijä hermostui Kaumalle: Maahanmuuttajia nimitellään ja vaunuja valokuvataan

Sosiaalityöntekijä ja varavaltuutettu Petra Malin (vas.) on ottanut voimakkaasti kantaa kokoomuksen kansanedustajan Pia Kauman viimeviikkoisiin lausuntoihin maahanmuuttajien lastenvaunuista.

Pitkään sosiaalityötä tehnyt Malin sanoo blogissaan, että Kauma on täysin hakoteillä puheissaan. Malinin kannanotosta kertoi ensimmäisenä Uusi Suomi

– En ole koskaan työssäni kohdannut näitä kokoomusedustajan mainitsemia "kulttuureja", joissa käytetyt lastenvaunut eivät kelpaisi, vaikka olen tavannut ihmisiä kymmenistä erilaisista taustoista. En ollut edes törmännyt lastenvaunuja koskeviin ennakkoluuloihin ja urbaaneihin legendoihin ennen viime viikkoa, Malin kirjoittaa.

Harkinnanvaraisen toimeentulotuen myöntämisen parissa työskentelevä Malin pitää Kauman puheita tarkoituksenhakuisina ja sanoo, että kommenteista koituu paljon konkreettista harmia maahanmuuttajille.

– Vaikka väitteet todistettiin vääriksi, legendat jäivät elämään. Lastenvaunuja työntävät maahanmuuttajat ovat joutuneet kohtaamaan haukkumista, nimittelyä ja vaunujensa valokuvaamista.

Kohu lähti liikkeelle Kauman viimeviikkoisista kommenteista, jossa hän ihmetteli sitä, miksi maahanmuuttajaperheet hankkivat uusia lastenvaunuja sosiaalituella, eivätkä he voi käyttää kierrätettyjä vaunuja. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme