Mainos
Mainos

Sosiaalityössä piilee masennusriski

Joissakin ammateissa työ kasvattaa selvästi riskiä sairastua. Esimerkiksi sosiaalityöntekijöillä näyttää olevan huolestuttavan suuri masennuksen vaara.

Kunta-alan työntekijät sairastavat enemmän kuin ennen. Työterveyslaitoksen mukaan sairauspoissaolot ovat kasvaneet kunnissa koko 2000-luvun ajan.

Sairastelussa on selviä eroja eri ammattiryhmien välillä. Eniten sairastavat siivoojat ja kodinhoitajat. Myös sairaanhoitajien ja lähihoitajien sairauspoissaolot ovat lisääntyneet selvästi.

Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jussi Vahtera sanoo, että joissakin ammateissa työ kasvattaa selvästi riskiä sairastua. Esimerkiksi sosiaalityöntekijöillä näyttää hänen mukaansa olevan huolestuttavan suuri masennuksen vaara.

Toisaalta johtavassa asemassa olevien, lääkäreiden ja opettajien sairauspoissaolot eivät ole mainittavasti lisääntyneet.

Sairauspoissaolot johtuvat kunta-alalla useimmiten tuki- ja liikuntaelinsairauksista, psyykkisistä ongelmista tai tapaturmista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot