Mainos
Mainos

Sotainvalidien viikko alkaa

Valtakunnallisesta syyskeräyksestä on jouduttu luopumaan, mutta sotainvalidien avun tarpeet eivät ole kadonneet.

Tänään alkaa valtakunnallinen sotainvalidien viikko.

Tasavallan presidentti ei enää avaa viikkoa radiossa ja televisiossa mutta toimii edelleenkin viikon suojelija. Syynä on se, että valtakunnallisesta syyskeräyksestä on jouduttu luopumaan: sotainvalidien voimat eivät enää riitä koko maassa tapahtuvaan keräämiseen.

Viikon valtakunnallisessa päätapahtumassa ensi torstaina sotainvalidit luovuttavat Helsingissä ns. Heimolan talossa toimineen eduskunnan puhujapöntön eduskunnalle. Kalusteen ottaa vastaan eduskunnan puhemies Paavo Lipponen. Heimolan talossa eduskunta hyväksyi Suomen itsenäisyysjulistuksen 6.12.1917. Eduskunnan täysistunnot pidettiin siellä vuosina 1911-1930.

Sotainvalidien avun tarpeet eivät ole kadonneet, vaan he tarvitsevat edelleen tukea. Tästä syystä useat sotainvalidien paikalliset osastot ja piiriyhdistykset järjestävät edelleen keräyksiä.

Viimeiset sotainvalidit poistuvat keskuudestamme tilastojen perusteella 2020-luvulla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot