Mainos
Mainos

Sotarikokset uudistettuun rikoslakiin

Rikoslakia uudistetaan täsmennyksillä. Uudistuksen myötä muun muassa sotarikokset sisällytetään rikoslakiin.

Sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan sisällytetään Suomen rikoslakiin. Niillä korvataan nykylaissa olevat sodankäyntirikokset ja ihmisoikeuksien loukkaamisrikokset poikkeuksellisissa oloissa.

Uudistuksella täsmennetään rikoslakia niin, että se vastaa Kansainvälisen rikostuomioistuimen perussäännön kriminalisointia käsitteleviä määräyksiä. Tavoitteena on, että Suomi saisi nykyistä paremmat mahdollisuudet käsitellä itsenäisesti perussäännössä tarkoitettuja erittäin vakavia rikoksia.

Käytännössä uudistuksessa on kyse siitä, että vältetään tilanne, jossa Haagissa toimiva Kansainvälinen rikostuomioistuin joutuisi ottamaan asian käsiteltäväkseen, jos se pitäisi Suomen lainsäädäntöä riittämättömänä.

Uusien rikosnimikkeiden enimmäisrangaistukseksi tulee elinkautinen vankeus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot