Mainos
Mainos

Sotaveteraaneille kerättiin yli miljoona markkaa

Suomalaiset lahjoittivat viime talvena yli miljoonaa markkaa sotaveteraaneille – euroiksi vaihdettuna summa oli yli 230 000 euroa.

Sotiemme Veteraanien Hyvän mielen markkakeräys toteutettiin nimenomaan markoissa, joiden vaihtoaika euroiksi päättyi helmikuun lopussa.

Pankkikonttoreissa lahjoitetut markat käytetään kyseisen kunnan ja lähikuntien veteraanien, puolisoiden, leskien ja sotaleskien itsenäisen kotona asumisen tukemiseen. Tuotolla avustetaan apuväline- ja lääkehankinnoissa ja kotiremonteissa sekä järjestetään virkistystoimintaa ja kuntoutusta.

Sotaveteraaneja on lähes 45 000. Heidän keski-ikänsä on 88 vuotta. Puolet sotaveteraaneista saa eläkettä noin tuhat euroa kuukaudessa.

Sotiemme Veteraanit on Sotainvalidien Veljesliiton, Suomen Sotaveteraaniliiton, Rintamaveteraaniliiton, Rintamanaisten Liiton ja Kaatuneitten Omaisten Liiton yhteisen varainhankinnan tunnus.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme