Mainos
Mainos

Sotaveteraanit tarvitsevat ammattiapua selvitäkseen kotona

Suomen Sotaveteraaniliitto arvioi tukitoiminnalle olevan tarvetta aina 2020-luvulle saakka.

Sotaveteraanit vetoavat valtiovaltaan rintamaveteraanien ja omaishoitajina toimivien puolisoiden sekä leskien kotona selviytymistä tukevien toimien kehittämiseksi.

Suomen Sotaveteraaniliiton liittopäiville Mikkeliin kokoontuneet sotaveteraanit muistuttavat, että avokuntoutuksen, toimintaterapeuttien sekä muiden sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden palveluilla voidaan tukea veteraanien kotona selviytymistä.

Suomen Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Markku Seppä sanoo, että liitto ja sen jäsenyhdistykset jatkavat sotaveteraanien, heidän puolisoidensa ja leskiensä tukitoimintaa niin pitkään kuin tukitarve jatkuu. Seppä arvioi tukitoiminnalle olevan tarvetta aina 20-luvulle saakka. Tämän takia liittokokouksessa hyväksyttiin liitolle myös uudet säännöt. Sääntömuutoksella valmistaudutaan liiton osalta puolisojäsenyyteen.

50-vuotisjuhlavuottaan ensi vuotta viettävä Suomen Sotaveteraaniliitto on Suomen suurin veteraanijärjestö. Siihen kuuluu hieman yli 50 000 varsinaista ja 22 000 kannattajajäsentä.

Liiton puheenjohtajana valittiin jatkamaan Aarno Strömmer Oulusta, ja Sotaveteraaniliiton naisjärjestön puheenjohtajana jatkaa Vuokko Hurme Paimiosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot