Mainos
Mainos

Sote-aikataulu vaarassa: Valiokunnan työ ei valmistu tällä viikolla

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sdp.) kertoi tänään eduskunnassa toimittajille, että valiokunta ei saa valmiiksi sote-mietintöä tällä viikolla.

Hallituksen tavoitteena oli saada sote-uudistus pakettiin syyskuun aikana. Tiukan aikataulun taustalla on ollut halu järjestää maakuntavaalit seuraavien eurovaalien yhteydessä ensi toukokuussa.

– Valiokunta on yksimielinen, että tällä viikolla tämä kokonaisuus ei valmistu, sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru sanoi. 

Kiuru ei halunnut spekuloida uusilla aikatauluilla. Kyse on joka tapauksessa viikosta tai useammasta, mikä vaikeuttaa sote-vaaleille asetettua aikataulua. 

– Itse en lähde näitä jatkoaskelia spekuloimaan, mutta selvää on, että ei tämä nyt päivissä valmistu, Kiuru sanoi. 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen näkee, että alkuperäinen aikataulu on yhä mahdollinen. 

Alkuperäinen aikataulu tarkoittaa, että sote-uudistus pitäisi hyväksyä eduskunnassa marraskuussa, koska oikeuskanslerinvirasto katsoo, että lakien hyväksymisen ja vaalien välille tulisi jättää noin puoli vuotta valmistautumisaikaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme