Mainos
Mainos

Sote jumissa – miten käy erikoissairaanhoidon? "Sotkusta ei hyvää arvosanaa"

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtaja Aki Linden ei silittele poliitikkojen päitä sote-päätöksenteossa.

– Politiikoille ei tästä sote-sotkusta voi antaa kovin hyvää arvosanaa. On kummallista, että kovasti kaivattu ja vuosia eri toimielimissä valmisteltu lakiesitys kaatuu loppumetreillä perustuslaillisiin kysymyksiin. Se kertoo karulla tavalla poliittisten päättäjien kyvystä ennakoida oman alansa eli lainvalmistelun vaikeita asioita.

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan mukaan hallituksen sote-esitys vaatii toteutuakseen merkittäviä muutoksia. Lindénin mukaan näyttää siltä, että lakiesitystä ei saada aikaiseksi ennen vaaleja. Erikoissairaanhoidon toiminnan kannalta se ei Lindénin mukaan ole kuitenkaan mikään katastrofi.

– HUS:n hoitama Uudenmaan alueen erikoissairaanhoito säilyy ennallaan oli sotea tai ei. Meidän toimintamme on jatkossakin potilasmyönteistä ja kustannustehokasta, kuten on ollut tähänkin saakka, Lindén vakuuttaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme