Mainos
Mainos

Sote-palveluiden tuottajat valikoidaan maakunnissa – "Kaikkien täytettävä kriteerit"

Sote-ministerit painottivat hallituksen sote-infossa, ettei yrityksille anneta uudistuksessa kermankuorijan roolia, vaan niille asetetaan myös velvollisuuksia.

Mikä tahansa yritys ei voi perustaa sote-keskusta ja tarjota palveluita, vaan sen pitää täyttää tietyt myöhemmin tarkentuvat kriteerit. Vastuu toimijoiden valikoimisesta on maakunnalla.  

Palveluiden tuottaja saa maakunnalta korvauksen varsinkin kapitaation eli hoidettavien ihmisten määrän perusteella. Maakunta voi maksaa osan korvauksesta myös hoitotulosten perusteella. Kukin toimija joutuisi vastaamaan mahdollisista hoitovirheistä.  

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula, sisäminsiteri Paula Risikko ja sekä sosiaali-ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps.) vakuuttelivat, ettei monimutkaiselta vaikuttava malli lopulta ole niin monimutkainen.  

– Jatkossa puhelimeen vastataan nopeammin kuin tänä päivänä. Toinen asia on, että lääkäriin pääsee, kun sen tarve on. Tästä sotessa on kysymys, Rehula sanoi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme